Promocija homoseksualizma u Sandžaku i provokacija pred Ramazan

U danima pred mjesec Ramazan na području opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica na društvenima mrežama aktivno se vrši promocija homoseksualizma.
Plaćena reklama na Instagramu u kojoj se vrši promocija “časopisa” “Gej Sandžak” ovih dana došla je do telefona skoro svih građana ove tri opštine što nam je potvrdio veliki broj naših čitalaca.


Ovaj vid promocije nemorala pred mjesec Ramazan očigledno je smišljena i finansijski izuzetno podržana provokacija građana Sandžaka koji su tradicionalno opredijeljeni očuvanju tradicionalnih porodičnih vrijednosti.
Ovakva provokacija nije prva ovog tipa sa kojom se suočavaju građani Sandžaka, naime, prije dvije godine na trgu Šemsudina Kučevića u Tutinu u organizaciji NVO “Impuls” iz Tutina koja je finansijski podržana od strane Opštinske uprave u Tutinu kojom rukovodi stranka SDA uz podršku odbornika SNS i odbornika SDP-a, izvedena je svojevrsna “Parada pederluka” na koju nije bilo nikakve reakcije od strane gradskih vlasti.


Nepoznato je da li u Opštinskoj Upravi Tutin postoje osobe ovakvih nastranih opredjeljenja koje daju podršku ovakvim provokacijama ili se, pak, ipak radi o ličnim interesima pojedinaca koji su zarad sitnih interesa spremni udariti na temelje morala.

TUTINinfo.com