Opština Tutin najzaduženija opština u Srbiji

Opština Tutin najzaduženija je opština u državi na osnovu podataka kojim raspolaže Ministarstvo finansija.
Na današnji dan, ukupno 149 potražioca od Opštine Tutin potražuje 60.037.721,97 dinara.
Ovo je skoro polovina ukupnog zaduženja svih opština u Srbiji koje zajednički duguju 154.221.926,75 dinara
Novi Pazar je u dugu svega 299.959,91 dinara dok su dugovanja Sjenice pristigla na naplatu trenutno 3.677.335,60 dinara.


Ovakvo stanje u Opštini Tutin nije čudno poznavajući kvalitet i strukturu Opštinske Uprave.

Brojne afere, malverzacije i nestručnost ljudi na najvećim funkcijama doveli su našu opštinu do ruba bankrota.


Prethodne dvije godine obilježene su prodajom opštinskog zemljišta a vrhunac malverzacije bila je prodaja prostorija Doma kulture lokalnom tajkunu po cijeni daleko nižoj od tržišne vrijednosti kojem se danas, za potrebe održavanja skupštinskog zasijedanja, iste prostorije isplaćuju na ime najma čime on zgradu Doma kulture dobija praktično besplatno.


I pored prodaje ogromnog dijela zemljišta u vlasništvu opštine i dijela Doma kulture prethodnih godina u Tutinu nije realizovan nijedan kapitalni projekat kojim bi se opravdao toliki odliv novca te se građani s pravom pitaju odakle ovolika dugovanja opštine.

Nestanci struje su svakodnevni a mještani kako gradskog tako i prigradskih područja vode muku i sa vodom koja je najčešće hemijski i bakteriološki neispravna za piće.

Podsjećamo, trenutnu vlast u Tutinu čini koalicija SDA -SNS Aleksandra Vučića – SDP dok je u prethodne četiri godine vlast predstavljala koalicija SDA-SDP.