Izrael sa Suljom ponizio Pazarce

Danas 15.05.2021. godine se u Novom Pazaru u organizaciji Sandžačke demokratske partije održao skup podrške Palestini, a protiv genocida koji okupatorski Izrael vrši nad palestincima. Skupu je prisustvovalo više hiljada građana koji su raznim porukama iskazali svoju podršku braći u Palestini. Ovo je bila najudarnija vijest većine sandžačkih medija danas.


Međutim, dok građani Novog Pazara protestvuju pored njih prolazi oronuli autobus “Sandžaktransa” koji je u vlasništvu izraelske KAVIM PUBLIC TRANSPORTATION INTERNATIONAL koja je na javnoj, namještenoj aukciji 1. decembra 2007. godine dok je gradonačelnik Novog Pazara još uvijek bio Sulejman Ugljanin, postao većinski vlasnik ovog sandžačkog autoprevoznika.

Iako je te godine prodaja Sandžaktransa jevrejima opravdavana obećanjima o obnovi voznog parka Sandžaktransa i kupovinom novih autobusa, do obnove nikada nije došlo i građani Novog Pazara će se i ove 2021. godine voziti u neklimatizovanim, zahrđalim autobusima u vlasništvu jevreja.


KAVIM PUBLIC TRANSPORTATION INTERNATIONAL LTD 2002 posluje u više gradova na prostoru Srbije, vlasnik je, pored “Sandžaktransa” iz Novog Pazara i “Jedinstva” iz Vranja, “Autoprevoza” iz Čačka kao i gradskog prevoza u Raški.


Prodajom najvećeg sandžačkog prevoznika jevrejima Sulejman Ugljanin je još jednom pokazao da je zarad ličnog interesa spreman udružiti se i sa crnim đavolom i ismijati bošnjački muslimanski narod u srcu Sandžaka.

Dok sandžački političari u bošnjačkoj javnosti glume velike heroje i muslimane, iza zavesa oni su u prisnim odnosima sa mnogim kompanijama i pojedincima iz terorističke tvorevine Izrael, a nama, koji vidimo mnogo dalje od 20 eura sa kojima političari u danima izbora mašu ispred nosa mnogih naših komšija, ostaje da se nadamo da će jevreji, nekada, biti protjerani iz Opštinske Uprave sandžačkih gradova.

TUTINinfo.com