Bajro Gegić novi predsjednik opštine Tutin preuzeo dužnost

Odlukom Skupštine opštine Tutin od 09.01.2024. godine profesor Bajro Gegić imenovan je za predsjednika opštine Tutin, a danas je i zvanično stupio na dužnost preuzevši predsjedavanje opštinom od Saliha Hota koji je do sada vršio ovu dužnost.

Imenovanje Bajra Gegića dolazi nakon godina krize u kojoj se nalazila opština Tutin, a koja je u najvećoj mjeri nastupila pogibijom rahmetli Šemsudina Kučevića i preuzimanja opštine od strane Kenana Maša Hota čijim dolaskom na vlast počinje sumnjiva rasprodaja opštinske imovine i urušavanje opštinskih institucija. Stanje u opštini nije popravljeno ni imenovanjem Saliha Hota čija je uloga pasivnog i nijemog posmatrača značajno doprinijela stanju u kojem se opština Tutin danas nalazi.

Javnost u Tutinu je saglasna da je jedini spas posrnuloj opštini u imenovanju profesora Gegića koji je ovu opštinu već jedanput vadio iz dugova i krize. Ove činjenice svjesni su i odbornici Skupštine opštine Tutin te su na jučerašnjem glasanju svi predstavnici opozicije, ali i pojedini predstavnici dosadašnje vlasti, glasali za imenovanje profesora Gegića.

Profesoru Gegiću želimo uspjeh u radu.