Tutinskim “oranicama” do opštinskog šaltera

Ovih dana naš grad je, kako to i biva u ovo doba godine, preplavljen našim građanima koje je teško stanje u opštini i nedostatak mogućnosti za rad odveo daleko od otadžbine, u Njemačku, Austriju i druge zemlje Evrope.
Opštinska samouprava potrudila se, za razliku od prethodnih godina, da se za njihov dolazak ove godine bolje pripremi te je iznad jednog od opštinskih šaltera nalijepila posebnu nalepnicu kojom se ukazuje da će našim građanima koji žive u dijaspori pružiti posebnu pažnju.
Lijepa nalepnica će, nadamo se, biti propraćena i efikasnim i gostoljubivim radom šalterskih i drugih opštinskih službenika.
Međutim, da bi se došlo do prostorija Opštine, potrebno je proći tutinskim putevima koji ovih dana liče na oranice a koji su posljednji put oprani pred zadnje izbore.
U ime “dijaspore”, zanemarujući činjenicu da mi, lokalci, tim putevima moramo svakodnevno prolaziti, uprljani do iznad koljena, molimo opštinsku upravu da opere puteve, s obzirom na to da vremenske prilike to dozvoljavaju,  i time omogući našim rođacima i prijateljima da se nesmetano kreću.