Opštinska uprava Tutina prodala dječije igralište u Dubovu

Opštinska uprava Tutina nastavila je, po formiranju skupštinske većine koju u novom sazivu sačinjavaju odbornici stranke SDA i stranke SNS Aleksandra Vučića, svoju praksu prodaje opštinskog zemljišta a koja je posebno zaživjela u prethodne dvije godine. Ovog puta, nakon što su prethodno otuđena dječija igrališta „Mala Ravan“, “Kraljevac” i “Štere”, prodato je i dječije igralište „Krkavac“ u naselju Dubovo.

Dječije igralište i sportski tereni na ovom prostoru nalazili su se decenijama unazad i mnoge generacije za njega vežu lijepe uspomene iz djetinjstva. Na ovom mjestu održavali su se sportski susreti, fudbalski i košarkaški turniri omladine iz Dubova i drugih dijelova grada.

Nakon prodaje ovog zemljišta na tenderima koji su skrivani od očiju javnosti, nepoznati počinioci su u srijedu 16.09.2020. godine po noći uništili golove i koševe koji su stajali na ovom mjestu prethodnih godina.

Nekoliko nedjelja prije toga nepoznata lica su uništila i ogradu oko sportskog igrališta koju su finansirali omladinci Dubova.

Narednog dana omladina Dubova se organizovala i popravila uništene sportske terene a borba za očuvanje sportskih terena biće nastavljena u narednom periodu o čemu će javnost biti obaviještena.